Eppicotispai EAR shape corzetti stamp

NEW
In stock
Stock:
Eppicotispai EAR shape corzetti stamp
Eppicotispai EAR shape corzetti stamp
Eppicotispai EAR shape corzetti stamp
Eppicotispai EAR shape corzetti stamp
6 950 Ft
A Corzetti Észak-Olaszország ikonikus tésztafajtája melynek tradíciója a XIII.század közepéig nyúlik vissza. A tehetős családok saját címeres tésztával kápráztatták el vengégeiket, melyhez kézzel faragott pecsétnyomót használtak. A corzetti mindkét oldalán mintás tészta érme, amely jól tartja a mártást vagy szószt.
A csomag 2db 5cm átmérőjű tésztata pecsétet tartalmaz, az egyik spirál mintázatú és alapja tészta kiszúró, a másik pedig kalász mintázatú és fogantyúval ellátott. 
Gyúrjuk össze a tésztát és pihentessük 30percig. Nyújtsuk ki a tésztát 2,5mm-es lapokra, az alját és tetejét is hintsük meg liszttel és vágjunk köröket a corzetti vágóforma alján található körvágó segítségével. Miután a tészta elfogyott, finoman szórjuk meg liszttel a spirál mintázatú pecsétet, majd egyenként helyezzük a tésztaérméket a pecsétre, határozottan nyomjuk össze az érmét a formázó pecsét felső részével amelyiken egy fogantyú van, hogy az érmére kerüljön a minta. Szedjük le a corzettit a pecsétről, majd lisztezett tészta szárítóra, konyharuhára helyezve szárítsuk legalább 1 órán át, mielőtt forró, sós vízben megfőznénk. Szűrőkanállal szedjük ki fővő vízből.
Hozzávalók 4 fő részére: 5 tojás sárgája, 600gr liszt, 3 kanál oliva olaj, 1 pohár víz, egy csipet só.
A mintázó pecsét használatát a következő videó szemlélteti:
Info
Brand és ean
Eppicotispai
Article No.
EP_2056
Similar products